All On Four Tekniği ile İmplant Tedavisi -Bursa İmplant
Nedir All On Four ?
All on four yada Fast and Fixed tekniği 10 yıldan beri kullanılan ve bilimsel başarısı kanıtlanmış bir tekniktir. Teknikte 2 tane implant çenelerin arka bölgelerine 30 – 35 derecelik açıyla yerleştirilirken diğer 2 implant ön tarafa yerleştirilir. Alt çenede büyük azılar bölgesin de kemik eridiği zaman buradan geçen alt çene siniri (n.alveolaris inferior ) , üst çenede ise maksiller sinüsler bu bölgelere implant yapılmasına engel olurlar. Buralara implant yapmak için ileri cerrrahi tekniklere ihtiyaç duyulur ki bu da hasta için yaklaşık 1 yıllık tedavi süresi ve yüksek maliyet demektir. All on four tekniğinde ise bu anatomik engellerin önünde hastaya sabit bir protez yapılma şansını verir. Hastalar All on four tekniğinde sabah implantları yerleştirilip akşamları da geçici sabit protezlerine kavuşur. 3-4 ay sonra ise kalıcı esas protezleri yapılır. Bu süre sırasında hastalar hiç dişsiz yaşamazlar.
Tedavi Nasıl Yapılır ?
All on four tedavisinde tedavi öncesi hastalardan ölçü alınıp geçici protezleri hazırlanır. Lokal anestezi altında hastanın çekilecek dişleri varsa bunlar çekilerek implantları yerleştirilir. Hastalardan implantların üstünden ölçü alınarak yapılan geçici protezler bu implantlara uygulanır.
All On Four Sonrası
Hastaların verilen ilaçları düzenli kullanmaları ve birkaç gün sıcak yememeleri gerekir. All on four ile yapılan dental implant hastalarının geçici protez dönemlerinde hiç bir koşulda sert besinler yememeleri gerekir. Hastalar mutlaka yumuşak diyetle beslenmelidirler. Bunun nedeni diş imlantlarına gelen yükün azaltılmasıdır. 3 ay sonra yapılan kalıcı protezlerde normal besin tüketimine başlayabilirler.
Avantajları!
Hastalara ileri cerrrahi tekniklere ihtiyac duyulmadan aynı gün implant ve protezlerinin yapılmasıdır. Hastalar hareketli protezleri ile gelip aynı günün akşamı sabit protezleri ile evlerine giderler. Yapılan operasyonun sıkıntısı yara yerlerine herhangi bir baskı olmamasından dolayı çok azdır.
Neden?
All-on-four tedavi konsepti dişsiz ve yakında dişsiz olacak hastalara cerrahi operasyonla aynı günde 4 -6 implant üzerine sabit tam çene protetik restorasyonun yapıldığı tekniktir. Fonksiyon, estetik, tat, konuşma ve özgüveni dikkate alarak hasta memnuniyetini sağlar.
Tedavi Süresi Çok Kısa
Operasyon süresinin ve total tedavi süresinin en önemli avantajıdır. Arka bölge implantların açılı yerleştirilmesi kemik grefti ihtiyacını ve zaman kaybını önler.
Ekonomik
All-on-four tedavi kavramı sadece zaman kazandıran bir tedavi yöntemi değil, aynı zamanda tam dişsiz ve dişsiz kalacak hastalardaki geleneksel implant tedavi yöntemleri ile karşılaştırıldığında daha az maliyetli bir yöntemdir.
Zorlu Durumlarda Bile En İyi Sonuçlar
Arka bölge implantların açılandırılması ile daha uzun implantlar kullanılabilir. Bu yöntem kemik-implant temasını arttırır ve dikey kemik augmentasyonunu önler. Ek olarak, açılı yerleştirilen implantlar kemik kalitesi daha iyi olan ön bölgeden destek alırlar ve anatomik yapıların zarar görmesi de engellenmiş olur.
-
İyi Bir Diş Hekimi`nin Özellikleri Neler Olmalıdır- Bursa Diş Hekimi
-
Şeffaf Apareylerle Telsiz Ortodontik Tedavi -Orthero-İnvisalign
Estetiksel ortodontik tedavilerde gelinen en son teknolojiyi sunan Orthero yada İnvisalign sistemleri, kişiye özgü üretilmiş, görünmez şeffaf apareylerin sırayla kullanılmasıyla hastalarınızın dişlerini ideal
-
Pembe Estetik
Gingivoplasti işlemi Latinceden gelen bir kelime ve Gingivo diş eti demektir, plasti şekillendirme anlamına gelir. Gingivoplasti Diş eti Şekillendirmedir. Yani diş etindeki estetik uygulamalar anlamına geliyor. Pembe Estetik de diyebiliriz.
Pembe estetik bölgesel olarak -
Horlama Protezi
Horlama ve uyku apnesi (Tıkanma) nedir?
Horlama; halk arasında uyku sırasında bireyin çıkarttığı gürültülü ses olarak tanımlanır. Tıp literatüründeki tanımlamaya göre özellikle kilo problemi olan erişkinlerde, yumuşak damak -
Dijital Diş Hekimliği
Dijital Diş Hekimliği
Dijital diş hekimliği nedir?
Dijital diş hekimliği, diş hekimliğindeki klasik yöntemlerle yapılan işlemlerin akıllı bir ağız içi tarayıcı ve bilgisayar yardımıyla yapılmasıdır. -
Dental Turizm-Bursa Diş Hastanesi
Son yıllarda ülkemiz özellikle Hollanda, Almanya ve İngiltere gibi ülkelerden gelen hastalara modern ve estetik diş hekimliği uygulamalarını başarıyla sunuyor.
Avrupa ülkelerindeki diş tedavi maliyetlerinin yüksekliği, -
Hamilelikte diş bakımının önemi
Hamileliğin ilk aylarında görülen kusmalar, değişen berslenme alışkanlıkları ve hormonal değişimlerin etkisiyle dişetlerinde hassasiyet ve kanama olabilir. Kanama nedeniyle anne adayları diş fırçalamayı bırakmamalıdırlar.
-
Ağız Kokusu (Halitosis)
Halitosis (ağız kokusu) ağızdan veya burundan gelen, hem kişiyi hem de çevresindekileri rahatsız eden nefesteki çirkin kokudur.
Kötü ağız kokusu kişiler arası iletişimi olumsuz etkilediği gibi, kişide sosyal baskı, psikososyal stres ve özgüven